Cum să alegi cei mai buni animatori pentru petrecerile copiilor: sfaturi și recomandări

O petrecere pentru copii este mereu o provocare pentru părinţi, dar şi pentru copii. Părinţii trebuie să găsească activităţi şi jocuri, orice ca să ocupe timpul copiilor şi să stea liniştiţi, copiii trebuie să aibă ceva de făcut ore bune ca să nu se plictisească, pentru o petrecere perfectă. Animatorii pentru petrecerile copiilor sunt o soluţie excelentă dacă vrei să stai liniştit şi să ştii că micuţul tău şi prietenii lui se vor distra pe cinste.

Un concept relativ modern, animatorul pentru petrecerile copiilor este acea persoană care se va ocupa de organizarea şi de desfăşurarea activităţilor din timpul unei petreceri destinate micuţilor. Animatorul se asigură că toţi copiii se vor distra, vor avea mereu ce face, activităţi interesante şi vor fi implicaţi 100% în ele, toate activităţile fiind potrivite vârstei lor. De la jocuri sau face painting la magie şi diferite jocuri cu baloane, mici spectacole cu păpuşi, pe toate le vei vedea la astfel de petreceri unde vin animatorii profesionişti.

Cum alegi animatori petreceri copii? Ţine cont de aceşti factori importanţi sau criterii esenţiale:

Experienţa este cel mai important factor de care trebuie să ţii cont când eşti în căutarea de animatori pentru petrecerea copilului. Animatorul sau animatorii care vor întreţine atmosfera la petrecere trebuie să fi fost implicaţi înainte în multe petreceri asemănătoare, cu un număr relativ mare de copii, şi să le fi gestionat corect. De asemenea, experienţa va ajuta enorm în interacţiunea cu micuţii şi în menţinerea atenţiei lor asupra activităţilor desfăşurate pe tot parcursul petrecerilor.

Review-uri, servicii personalizate şi profesionalism

  • Review-urile

Cam toţi animatorii moderni de petreceri pentru copii sau firmele care îi pun la dispoziţia părinţilor au site-uri şi au şi review-uri. Plus că vei găsi discuţii pe forumuri diverse, poţi întreba cunoscuţii care au mai apelat la animatorii respectivi şi afli aşa părerile lor sincere.

Este esenţial să parcurgi toat review-urile găsite şi să vezi ce spun oamenii despre animatori, dacă reuşesc să se ridice la nivelul aşteptărilor părinţilor şi dacă petrecerile sunt sau nu unele reuşite, pe placul copiilor, dacă toată lumea se simte bine.

  • Personalizarea serviciilor oferite

Se vor alege animatori petreceri copii care îşi pot schimba programul şi adapta activităţile desfăşurate în funcţie de interesele micuţilor şi de tematica petrecerii. Flexibilitatea este aici cuvântul de ordine, animatorii vor discuta cu părinţii şi vor veni cu soluţii creative la toate nevoile lor, indiferent de tipul şi mărimea petrecerii pentru copii.

  • Profesionalism

Este un criteriu foarte important de bifat când alegi animatorii pentru petrecerile copiilor. Profesionalismul în cazul animatorilor se traduce prin punctualitate, implicare, prin faptul că te bazezi pe ei şi pe serviciile lor, activităţile desfăşurate la petreceri. Niciun detaliu nu va fi lăsat la voia întâmplării, va există şi un program strict ce va fi respectat astfel încât şi copiii, dar şi părinţii să fie mulţumiţi.

  • Siguranţa oferită

Animatorii pentru petrecerea copilului trebuie să pună siguranţa înainte de orice. Toate instrumentele şi jucăriile folosite în activităţi vor fi adaptate vârstei micuţilor, se vor supraveghea orice interacţiuni cu ele. Orice s-ar întâmpla în timpul petrecerilor, animatorii trebuie să fie pregătiţi să rezolve situaţii neprevăzute cu profesionalism şi stăpânire de sine.

Comunicarea bună, preţul pentru toate tipurile de buget şi adaptarea la interesele copilului

  • Comunicare impecabilă

Se va alege acel animator sau acea echipă de animatori petreceri copii care va comunica excelent cu părinţii, înainte de petrecere şi în timpul ei. Animatorii profesionişti răspund la întrebări şi nelămuriri venite din partea părinţilor, clienţii ştiu la ce să se aştepte de la serviciile oferite.

Copiii comunică şi ei excelent cu animatorii, animatorii ştiu să le răspundă provocărilor şi să o facă mereu într-o manieră adaptată vârstei. Dacă nu ai o comunicare eficienţa cu animatorii pentru petrecerea micuţului mai bine cauţi alte variante pe piaţă.

  • Preţul

Aici depinde mult ce buget ai alocat pentru petrecere, ce putere financiară ai. Caută animatorii pentru petrecerea copiilor care să aibă preţurile afişate clar şi prezentate pe site-urile lor, fără taxe ascunse, comisioane.

Ofertele de preţ şi reducerile sunt un semn că vei lucra cu animatori care ştiu să îşi facă meseria aleasă, dar sunt atenţi şi la nevoile părinţilor şi ale micuţilor, încearcă să vină cu oferte foarte bune pentru că toţi copiii să aibă o petrecere de nota 10.

  • Interesele şi preocupările copilului contează cel mai mult

Până la urmă copilul se va bucura de serviciile animatorilor, tu doar vei observa ce se întâmplă, aşa că este important să îţi dai seama ce interese are, ce îi place să facă, ce fel de activităţi adoră să facă. Animatorii aleşi vor putea să organizeze şi să se implice în activităţi care corespund intereselor copilului şi vor răspunde imediat la orice fel de rugăminţi înainte de petrecere pentru ca totul să iasă exact aşa cum a visat copilul la petrecerea sa.

  • Validitatea licenţei

Profesionalismul animatorilor pentru petrecerea copiilor va fi dovedit şi cu ajutorul unor licenţe valide. Solicită licenţa şi verifică actele celor care se vor ocupa de petrecere, în aşa fel încât să fii sigur că ai oameni competenţi şi buni specialişti în domeniul lor, cu pregătire adecvată.

  • Vârsta copilului şi a copiilor care participă la petrecere

Angajează animatori petreceri copii cu experienţă care sunt pregătiţi să fie parte dintr-o petrecere la care participă copii mai mici sau mai mari. Doar aşa eşti sigur că toate activităţile şi jocurile vor corespunde celor apreciate şi înţelese de cei mici şi totul se va desfăşura ca la carte.

Comments (No)

Leave a Reply